Varškės pyragas "Apelsinas" (Jūratės)

Ingridientai:
Tešlai:
400 g miltų, 2 kiaušinio tryniai,
1 kiaušinio baltymas,
125 g cukraus, 100 g sviesto
70 g grietinės, 1 a.š. kep. miltelių,

Įdarui:
apie 300 g varškės, 1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus, 1 v.š miltų,
vanil. cukraus, apelsino žievelių (sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino).

Aptepimui:
kondensuoto pieno, apelsino žievelių.
Gaminimas
Įdarui: sumaišyti visus komponentus. Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas. Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 20 minučių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!