VARŠKĖS KUKULAIČIAI SU BRAŠKĖMIS

Ingridientai:
500g braškių
500g varškės
70g cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
3 kiaušinio tryniai
100g tarkuotų džiūvėsėlių
druskos, cukraus pudros
Kremui:
2 stiklinės pieno
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis aguonų

Gaminimas
Padažui užverdame 1,5 stiklinės pieno. Krakmolą išleidžiame likusiame piene ir supilame į verdantį pieną, suberiame vanilinį cukrų ir užverdame. Nuimame nuo ugnies ir sudedame aguonas, išmaišome. Paliekame aušti kol padarysime kukulaičius.
Braškes nuplauti, nuimti lapelius ir kotelius. 8 dideles braškes palikti papuošimui. Iš varškės išspausti visą skystį. Tada sudėti cukrų, citrinos žievelęę, kiaušinio trynius, džžiūūvėsėlius ir viskąą gerai iššmai&#įį353;šyti. Bršašąąkes po vieną įvynioti į štešlą čččir formuoti apvūalius kukulžžaičius. 2,5 vandens pasūdome ir užverdamešššš, tada sudedame kukulaičius ir ant labai silpnos ugnies verdame 5-6 minutes. Išvirusius kukulaičius išsemiame ir paliekame kiaurasamtyje nuvarvėėti. ėPtiekiame suvaniliniu padažu ir puošiame braškėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!