Varškės desertas su kivių padažu

Ingridientai:
2 pakeliai (400 g) varškės,
6 šaukštai cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus,
200 g plaktos grietinėlės,
4 šaukštai ištirpinto juodojo šokolado,
0,5 stiklinės šaltalankių sulčių su cukrumi,
20 g želatinos,
3 nedideli kiviai,
3 šaukštai cukraus.
Truputis plaktos grietinėlės papuošimui.

Gaminimas
Varškę permalame mėsmale arba pertriname per tinklelį. Į ją dedame cukraus, plaktos grietinėlės, išmaišome ir padaliname į 2 dalis.
Į vieną varškės dalį įmaišome šokolado ir 10 g išbrinkintos ir ištirpintos želatinos. Gerai išmaišome ir supilame į indelį, kad varškės masė pasiskleistų 1-1,5 cm storiu. Laikome šaltai, kol sustingsta.
Į kitą varškės dalį pilame šaltalankių sultis ir želatiną. Sustingdome 1-1,5 cm sluoksniu. Iš sustingusios varškės formele išspaudžiame širdeles.
Į lėkšteles įpilame pagal skonį pasaldintus sutrintus kivius, įdedame varškės širdeles ir papuošiame plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!