Vaniliniai sausainiai

Ingridientai:
200 g miltų,
7 šaukštai cukraus,
175 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
100 g maltų migdolų,
pusė vanilės ankšties sėklų.
Gaminimas
Į dubenį suberiame miltus, 3 šaukštus cukraus, sudedame kiaušinių trynius, sviestą, migdolus, vanilės sėklas ir užminkome tešlą. Suritiname du 2,5 cm skersmens dešrelės formos ritinius, suvyniojame į plėvelę ir valandą laikome šaltai. Abu tešlos ritinius supjaustome į 40 plonų gabalėlių. Iš kiekvieno suritiname ritinėlį ir padarome mėnulio formos sausainius. Juos sudedame į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių C karštumo orkaitėje 10-15 minučių. Į didelį puodą suberiame 4 šaukštus cukraus. Dar šiltus sausainius apvoliojame cukruje. Padedame atvėsti ant grotelių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!