Vaflių tortukas su džiovintais vaisiais
Ingridientai:1 pakelis apvalių vaflių (apie 20 lakštų).
300 g kokosų drožlių,
200 g razinų,
200 g džiovintų abrikosų,
200 g džiovintų slyvų.
Kremui:
200 g sviesto,
1 l pieno,
200 g cukraus,
4 tryniai,
4 šaukštai miltų,
1/2 apelsino sutarkuota žievelė.
Gaminimas
Trynius išsukame su cukrumi, miltais ir 100 g pieno. Likusį pieną užverdame. Į jį nuolat maišydami supilame trynių masę. Nukeliame nuo ugnies ir, masei praaušus, įmaišome apelsino žievelę bei sviestą. Vaflius pertepame kremu, kas trečią sluoksnį pabarstydami susmulkintais
džiovintais vaisiais. Torto viršų ir šonus aptepame kremu, pabarstome kokosų drožlėmis ir papuošiame likusiais vaisiais. Paliekame 12 vai. stovėti, po to patiekiame.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!