Vaflių tortas

Ingridientai:
10 vaflių (18 cm skersmens),
150 g marcipaninės masės (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams"),
3 valg. šaukšt. abrikosų džemo,
3 valg. šaukšt. abrikosų likerio arba citrinų sulčių,
125 ml grietinėlės (grietinės),
125 g šokolado,
100 g riešutų nugos (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams"),
50 g sviesto arba geros kokybės margarino,
1 valg. šaukšt. konjako,
šiek tiek šokolado drožlių ir kakavos miltelių.
Gaminimas
Marcipaninę masę mikseriu arba plakimo šluotele išmaišykite su džemu bei likeriu ar citrinų sultimis iki vientisumo. Šiuo įdaru aptepkite 4 vaflius. Kiekvieną vaflį su įdaru uždenkite neapteptu vafliu. Šias poreles paslėkite sunkiu puodu arba panašiu daiktu.

Paslėgtus vaflius laikykite bent valandą, kad sudrėktų. Tuo metu grietinėlę (grietinę) užvirkite ir nuimkite nuo ugnies. Gabaliukais sulaužytą šokoladą ir riešutų nugą įmaišykite į karštą grietinėlę. Masę ataušinkite dažnai pamaišydami.

Kai masė pradės stingti, plakite šluotele, dalimis dėdami minkštą sviestą ar margariną bei pildami konjaką, kol susidarys purus kremas. Šiuo kremu aptepkite vieną iš likusių vaflių. Po to juo aptepkite ir vieną dvigubą vaflį (perteptą marcipanine mase) ir uždėkite ant prieš tai aptepto.

Taip aptepkite ir sudėkite vieną ant kito visus dvigubus vaflius. Torto šonus ir viršų taip pat aptepkite šokolado kremu. Šiek tiek kremo palikite papuošimui. Torto šonus aplipdykite šokolado drožlėmis. Paskutinį vaflį supjaustykite trikampiais ir išdėliokite ant torto viršaus.

Tarp trikampių turi matytis šokolado kremas. Torto vidurį per sietelį pabarstykite trupučiu kakavos miltelių. Likusį kremą išspauskite konditeriniu švirkštu žvaigždės formos antgaliu ant vaflių trikampių padarydami mažas gėlytes.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!