UZBĖKIŠKAS PLOVAS

Ingridientai:
1 kg kiaulienos
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 kg ryžių
150-200 g aliejaus,
2 šaukštai pomidorų padažo
prieskoniai (būna specialūs, arba šiaip kario, chmeli-suneli ar pan.)

Gaminimas
Puodas su aliejum gerai įkaitinamas ant didelės ugnies, į jį sumetama kubeliais supjaustyta mėsa. Kai ji apskrusta, sumetami svogūnai. Jiems pasidarius auksinės spalvos, sumetamos morkos. Kai jos pasidaro trapios, įpilamas pomidorų padažas (as maišau jį su druska ir prieskoniais) ir iš ankščiau užmerkti ryžiai, viskas užpilama vandeniu per 2 pirštus nuo ryžių paviršiaus, tik dabar sumažinama ugnis. Kai maišydamas šitą masę neberandi vandens (~ po 20 min.) galima jau valgyt. Svarbiausia - visa laika gerai maišyti nuo pat dugno.
(Dmitrij Kuznecov)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!