Troškintos krevetės

Ingridientai:
4 porcijos:
2 puodeliai išgliaudytų krevečių,
1 puodelis sviesto,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
druskos, raudonųjų pipirų,
šviežių krapų papuošti,
citrinos girežinėlių ir plonų riekelių su sviestu (patiekiant).
Gaminimas
Supjaustykite krevetes į keturias dalis, ant silpnos ugnies ištirpdykite pusę sviesto, nugraibykite atsiradusias putas.
Supilkite į puodą visas krevetes, muskatą, druską bei raudonuosius pipirus ir truputi pašildykite, bet neužvirinkite. Supilstykite krevečių ir sviesto mišinį į keturis indelius ir palikite, kad atauštų.
Likusį sviestą ištirpdykite mažoje švarioje keptuvėje, skaidrų sviestą atsargiai užpilkite ant krevečių, o nuosėdas palikite.
Palaukite, kol sviestas bus beveik sustingęęs, ant kiekvienos porcijos užždėę;kite po krįapo ššakelę, palikitąe, kad visišškai sustingtųų, užžždenkite ir padėkite įš šaššššldytuvą. Išimkite krevetes iš šaldytuvo 30 min. prieš patiekdami. Patiekite su citrinos griežinėėliais ir plonomis juodos duonos riekutėėmis su sviestu. (Diana)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!