Troškintas lynas su raudonaisiais kopūstais
Ingridientai:1 kg lyno,
3 šaukštai miltų,
1/2 stiklinės aliejaus,
prieskonių,
1/2 kg raudonųjų gūžinių kopūstų,
2 svogūnai,
20 g sviesto svogūnams pakepinti,
truputis miltų,
1/4 stiklinės raudonojo vyno,
1/2 citrinos sulčių,
cukraus,
druskos.
Gaminimas
Paruoštas nusausintas lynas supjaustomas gabalais. Sie pabarstomi pipirais, pasūdomi, pavoliojami miltuose ir apkepinami aliejuje arba svieste.
Kopūsto gūžė supjaustoma ir nuplikoma verdančiu vandeniu. Į kopūstus sudedami svieste pakepinti svogūnai su trupučiu miltų, supilamas raudonasis vynas, citrinos sultys, cukrus ir viskas kartu troškinama uždarame inde. Baigiant troškinti, sudedami apkepinti lyno gabaliukai ir dar 1/2 val. patroškinama.
Sudedama į pusdubenį kartu su troškintais kopūstais. Atskirai patiekiamos virtos bulvės.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!