Troškinta marinuota jautiena

Ingridientai:
1,2 kg jautienos filė arba kumpio,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas miltų,
3 šaukštai grietinėlės,
8 grūstos kadagių uogos,
2 laurų lapeliai,
2-3 smulkinti gvazdikėliai,
3 šaukštai šiaudeliais supjaustytų salierų šaknų,
šaukštas smulkintų petražolių šaknų,
1 l vandens,
3 šaukštai 9 proc. acto,
100 ml baltojo vyno (jį galime pakeisti citrina),
7 pipirų žirneliai,
šaukštas druskos.
Gaminimas
Nupjauname mėsos plėveles. Mėsą nuplauname, nusausiname ir, kol gaminsime marinatą, įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į puodą sudedame visus marinatui skirtus produktus, pakaitiname, kol užverda, ir atvėsiname. Ant mėsos užpilame pravėsusio marinato ir paliekame pastovėti ne mažiau kaip 12 valandų. Vartome dažnai.

Išimame mėsą iš marinato, nusausiname ir įdedame į troškintuvą. Įpilame aliejaus. Uždengę troškiname 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. 30 minučių. Troškindami vis įpilame truputį vandens, kad neprisviltų. Išimame mėsą iš troškintuvo ir supjaustome griežinėliais.

Į padažą, kuriame troškiname mėsą, supilame vandenyje išplaktus miltus ir paviriname 3-5 minutes. Įpilame grietinėlės ir sumaišome. Padažą supilame į padažinę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!