Trešnių sultys su minkštimu

Ingridientai:
***
Gaminimas
Nuplautas trešnes, geriau be kauliukų, kaitinti 60-70° C temperatūroje, kol suminkštės. Tuomet pertrinti per ašutinį ar plastmasinį tinklelį. Sultis su minkštimu reikia gaminti greitai, nes trinant į žaliavą patenka daug oro, todėl ji gali patamsėti ir suirti nemažai vitaminų. Kad sultys nepatamsėtų, reikia dėti citrinų rūgšties (1 kg trešnių 6 g) arba vitamino C. Paruoštas sultis supilstyti į nedidelius stiklainius (kad atidarius stiklainį jo turinį galima būtų suvartoti iš karto) ir pasterizuoti 82-85° C temperatūroje 0,3 l talpos indelius - 15 min., 0,5 l - 20 min. ir 1 l - 25 min. Trešnių sultis su minkštimu galima kaitinti puode iki 82-85° C temperatūros, iškart išpilstyti įį švarius karštus indus ir tuoj pat sandariai uždaryti. Laikomos sultys su minkšštimu gali iššsisluoksniuoti. įDėl to jų vertė nesumažą82;&#ū279;ja, skonis nepablog&#ž279;ja. Prišeš vššššartojant jas reikėėtųų suplakti. Prieš pasterizavimą gerai plakikliu suplaktos sultys daųžniausiai neišsisluoksniuoja. Trešnių sultis su minkštimu galima gaminti natūralias ir pasaldintas pagal skonį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!