Tradicinė "Kūčia"
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Stiklinė kviečių, 500g aguonų, 300g medaus, 500g cukraus, 50g razinų, 50g džiovintų figų, 50g kapotų riešutų, 50g kapotų migdolų.
Gaminimas:
Stiklinę kviečių nuplaukite ir pamerkite nakčiai. Kitą dieną išvirkite, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus nukoškite. 500g aguonų nuplaukite, nuplikykite, 2 kartus permalkite mėsmale. Išmaišykite su 300g medaus, 500g cukraus, 50g razinų, 50g džiovintų figų, 50g kapotų riešutų, 50g kapotų migdolų. Patiekiant, suberkite kviečius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kviečiai kietėja). Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus.
Vincentas Sakas
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!