Tortas su vynuogėmis
Ingridientai:125 g margarino,
1 valg. š. grietinės,
1,5 stiklinės miltų,
0,5 stiklinės cukraus pudros,
3 valg. š. juodųjų serbentų džemo,
100 g mėlynųjų vynuogių.
Kremui:
pakelis vynuogių drebučių,
1 stiklinė 35 procentų riebumo grietinėlės,
2 valg. š. cukraus pudros.
Gaminimas
Margariną ant medinės lentelės sukapokite su miltais bei cukraus pudra. Sudėkite grietinę, greitai suminkykite tešlą ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą rankomis tolygiai paskirstykite pailgoje kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje. Kepkite 15-20 minučių 220°C karštumo orkaitėje.
Vynuogių drebučius paruoškite pagal nurodymus ant pakelio ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 3/4 drebučių atskirkite, likusius sumaišykite su cukraus pudra išplakta grietinėle.
Atvėsusį pyragą aptepkite juodųjų serbentų džemu, paskui- plakta grietinėle su drebučiais. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir išdėliokite ant pyrago. į tarpus įkrėskite likusių drebučių.
Puoškite likusiu kremu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!