Tortas su vynuogėmis

Ingridientai:
125 g margarino,
1 valg. š. grietinės,
1,5 stiklinės miltų,
0,5 stiklinės cukraus pudros,
3 valg. š. juodųjų serbentų džemo,
100 g mėlynųjų vynuogių.

Kremui:

pakelis vynuogių drebučių,
1 stiklinė 35 procentų riebumo grietinėlės,
2 valg. š. cukraus pudros.
Gaminimas
Margariną ant medinės lentelės sukapokite su miltais bei cukraus pudra. Sudėkite grietinę, greitai suminkykite tešlą ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.

Atšaldytą tešlą rankomis tolygiai paskirstykite pailgoje kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje. Kepkite 15-20 minučių 220°C karštumo orkaitėje.

Vynuogių drebučius paruoškite pagal nurodymus ant pakelio ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 3/4 drebučių atskirkite, likusius sumaišykite su cukraus pudra išplakta grietinėle.

Atvėsusį pyragą aptepkite juodųjų serbentų džemu, paskui- plakta grietinėle su drebučiais. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir išdėliokite ant pyrago. į tarpus įkrėskite likusių drebučių.

Puoškite likusiu kremu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!