Tortas su šviežiomis braškėmis

Ingridientai:
Tešlai:

3 kiaušiniai;
80 g cukraus;
4 valg. š. miltų;
1 valg. š. krakmolo.

Įdarui:

500 g varškės;
160 g cukraus;
4 valg. š. apelsinų likerio;
2 pak. vanilinio cukraus;
500 ml grietinėlės;
8 arb. š. želatinos;
150 g trinto šokolado;
500 g braškių;
40 g paskrudintų plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kiaušinius su 80 g cukraus plakti, kol pasidarys puri masė. Miltus sumaišyti su krakmolu ir užsijoti ant kiaušinių plakinio. Viską atsargiai išmaišyti maišikliu. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens torto formą ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 10-12 min. Biskvitą dėti ant torto lėkštės, nuimti kepimo popierių ir ataušinti. Tada jį apjuosti torto formos kraštais, išklotais kepimo popieriumi.

Varškę sumaišyti su apelsinų likeriu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos. Želatiną ištirpinti ir įmaišyti į varškės masę. Kai masė ims stingti, įmaišyti trintą šokoladą ir grietinėlę. Masę tepti ant biskvito, jos paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.Braškes nuplauti, nuvalyti ir išdėlioti ant torto viršaus. Nuimti torto formos kraštus ir atsargiai nulupti kepimo popierių. Torto kraštus pabarstyti skrudintomis migdolų plokštelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!