Tortas su pistacijomis ir ananasų kremu

Ingridientai:
Trapiai tešlai:

50 g krakmolo;
100 g miltų;
50 g cukraus;
1 trynys;
75 g sviesto arba margarino;
Riebalų formai ištepti.

Biskvitinei tešlai:

4 kiaušiniai;
160 g cukraus;
60 g krakmolo;
60 g miltų;
2 nubraukti arb. š. kepimo miltelių;
75 g maltų pistacijos riešutų.

Ananasų kremui:

375 ml ananasų sulčių;
1-2 valg. š. cukraus;
50 g krakmolo;
100 g šviežių arba konservuotų ananasų;
4 arb. š. želatinos;
200 ml grietinėlės.

Papuošimui:

50 g kapotų pistacijos riešutų;
400 g šviežių arba konservuotų ananasų.
Gaminimas
Trapiai tešlai skirtus miltus su krakmolu ir cukrumi sudėti į dubenėlį, įdėti trynį ir minkštą sviestą arba margariną. Tešlą suplakti elektriniu maišikliu ir pastatyti šaltai. Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Iškočioti tarp dviejų polietileno plėvelės sluoksnių ir dėti į riebalais išteptą 26 cm skersmens torto formą. Kepti orkaitėje 10-15 min.Iškepusį torto pagrindą ataušinti neišėmus iš formos.

Biskvitinei tešlai skirtus kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus su 4 šaukštais šalto vandens išplakti iki standžių putų (nustačius didžiausią plakimo greitį). Plakant po truputį suberti cukrų. Paskui plakimo greitį sumažinti iki žemiausios padalos. Į baltymų masę po truputį įmaišyti trynius. Suberti miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei pistacijos riešutų mišinį. Viską išmaišyti. Tešlą tepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 200-225°C temperatūros orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą dėti ant audeklo, pabarstyto cukrumi. Nuimti kepimo popierių ir biskvitą ataušinti.

Ananasų kremui skirtas sultis sumaišyti su cukrumi bei krakmolu. Suberti mažais gabaliukais supjaustytus ananasus. Nuolat maišant mišinį trumpai pavirti. Supilti išbrinkintą želatiną. Kremą ataušinti retkarčiais pamaišant. Vėliau įmaišyti išplaktą grietinėlę. Biskvitą tolygiai aptepti ananasų kremu. Maždaug 4 šaukštus kremo palikti.

Biskvitą išilgai supjaustyti 4 cm pločio juostomis. Pirmąją juostą susukti ir dėti ant trapios tešlos pagrindo torto formos viduryje. Kitą juostą vynioti aplink pirmąją (tortą formuoti sraigės pavidalu). Tai daryti, kol torto forma bus pilna. Ant viršaus tepti likusį kremą. Tortą palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Paskui nuimti torto formos kraštus. Torto viršų puošti ananasų gabaliukais, o kraštus apibarstyti kapotais pistacijos riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!