Tortas su mascarpone sūriu

Ingridientai:

Pagrindas

120 gramų sviesto,
200 gramų biskvitinių sausainių

Kremas

16 gramų želatinos,
2 citrinos,
500 gramų mascarpone sūrio,
250 gramų vanilinio jogurto,
120 gramų cukraus,
400 mililitrų grietinėlės

Gaminimas

Pagrindui saisainius sutrupinti, o sviestą išlydyti. Išardomą formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius sumaišytus su sviestu. Paviršių išlyginti ir paspausti. Atšaldyti 30 minučių.

Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, o sultis išspausti. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti kol išsileis. Maišant jogurto masę, plona srovele supilti želatiną. Kai tik tortas pradės stingti, įmaišyti stadžiai išplaktą grietinėlę. Masę supilti ant sausainių ir įdėti į šaldytuvą. Kai masė jau bus apstingus, šakute sušiaušti paviršių (nedaryti to per vėlai, nes gausis išdraskymai, o ne pašiaušimas).

Kuomet pilnai sustings (maždaug po 3valandų), apdėti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!