Tortas su kiviais ir mangais

Ingridientai:
Tešlai:

250 g rupių kvietinių miltų;
½ pak. kepimo miltelių;
1 vanilės lazdelė;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
75 g medaus;
1 citrinos sultys;
75 g sviesto arba margarino;
3 valg. š. pieno;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui:

3 kiviai;
3 mangai;
250 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
100 g medaus;
Kapotų migdolų papuošimui.
Gaminimas
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Vanilės lazdelę perpjauti išilgai ir iškrapštyti šerdį. Šias drožles sumaišyti su miltų mišiniu. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską, supilti pusę citrinos sulčių, įdėti kiaušinį bei medų. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėliot ant miltų kauburėlio kraštų. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą masę. Jei reikia, įpilti pieno. Tešlą apie 30 min. laikyti šaltoje vietoje.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir dėti į riebalais išteptos torto formos dugną. Ją subadyti šakute ir kepti 20-25 min. Pyrago pagrindą ataušinti.

Nulupti vaisius. Mangus perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Kivius supjaustyti griežinėliais, o mangus- mažais kubeliais. Marcipanų masę suminkyti su likusiomis citrinų sultimis bei medumi. Ant biskvito dėti lygų šios masės sluoksnį. Ant viršaus gražiai išdėlioti vaisius, apibarstyti kapotais migdolais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!