Tortas su apelsininiu kremu
Ingridientai:Tešlai:
400 g sviesto,
5-5,5 stiklinės miltų.
1 stiklinė pieno.
Kremui:
200 g sviesto,
4 šaukštai miltų,
3 apelsinai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
2-3 kiaušiniai.
Papuošimui:
cukraus pudra,
konditerinių karoliukų.
Gaminimas
Tešlai sviestą sutarkuojame burokine trintuve ir sumaišome su miltais bei pienu. Stipriai neminkome! Tešlą 1 vai. paliekame šaltai. Tuomet iškočiojame ir išpjauname 8-10 lakštų ir iškepame 170-200° C temperatūroje. Iš likusios tešlos pjaunant lakštus iškepame kepinius trupiniams.
Kremui puodelyje ar keptuvėje ištirpiname 100 g sviesto. Sumaišome su miltais ir nuolat maišydami supilame pieną. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotą 1 apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsinų sultis. Tuomet nenukeldami nuo ugnies įmaišome kiaušinių plakinį. Kremui vėstant įmaišome likusį sviestą. Kremas turi būti grietinės tirštumo. Jį galima paskaninti romu ar konjaku.
Kremu pertepame lakštus, torto šonus ir viršų. Šonus ir viršų apibarstome trupiniais. Paliekame nakčiai kambario temperatūroje.
Papuošiame cukraus pudra panaudodami trafaretą ir konditeriniais karoliukais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!