Tortas "Kalėdinė eglutė"
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
Paplotėliams reikia: 500 g “Malsenos” miltų, 300 g cukraus, 300 g sviesto, 10 kiaušinių, pakelio van. cukraus, 2 st. tirštos uogienės.
Pieno glajui: 200 g cukraus, 200 ml pieno, pakelio van. cukraus.
Išsukti sviestą, į sviestą įmušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. š. persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai, suberti van. cukrų, užminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 2 - 3 val., kad sustingtu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dydžio (nuo mažiausio iki didžiausio) paplotelių (kuo ploniau iškočiosite, tuo bus trapiau). Iškočiotų paplotelių kraštus galima apipjaustyti figūriniu ratuku ar išpjaustyti trikampiukais ar pan. Kepti paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 200 laipsnių temperatūroje. Paplotėlius atšaldyti skardoje ant kurios kepė, po to sudėti vieną ant kito nuo didžiausio iki mažiausio, pertepant tiršta uogiene. Pieną su cukrumi glajui virinti uždengtame puode kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia. Suberti van. cukrų. Atšaldytą glajų išsukti iki purumo. “Eglute” apipilti glajumi, kad nutekėtų per paplotelių kraštus. Galima apibarstyti kokoso drožlėmis, aguonomis, cukraus pudra.
Skanaus!
Pagal AB “Malsena”
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!