Tortas "Cortina"

Ingridientai:
150 g sausainių,
50 g sviesto arba geros kokybės margarino,
3 pak. vanilinio cukraus,
1 pak. citrinų želė,
1,8 l balto vyno arba vandens,
200 g cukraus,
200 g varškės arba balto sūrio,
4 valg. šaušt. citrinų sulčių,
1/2 l grietinės (grietinėlės),
1 arbat. šaukšt. grietinėlės standiklio miltelių (nebūtinai),
citrinos skiltelės arba cukrinukų tortui puošti.

Gaminimas
Sausainius sumalkite švaria mėsmale arba susmulkinkite mikseriu. Trupinius išminkykite su sviestu (margarinu) ir 1 pak. vanilinio cuktraus. Masę dėkite į 24 cm skersmens tortinę ir išplokite lygiu sluoksniu. Paruoškite citrinų želė (pagal nurodymus ant pakelio) iš jos miltelių ir vyno arba vandens. Masę ataušinkite.

Varškę, pertrynę per sietelį, išsukite su 100 g cukraus, likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis. Į varškės kremą po truputį supilkite pradėjusią stingti želė masę. Grietinėlę su likusia cukraus dalimi išplakite iki standumo. Šiek tiek plaktos grietinėlės palikite puošimui, kitą dalį sukrėskite į pusiau sustingusį varškės kremą.

Kremą supilkite į tortinę ant biskvito. Grietinėlę, skirtą puošimui, išplakite su grietinėlės standikliu ir sukrėskite į konditerinį švirkštą su žvaigždės formos antgaliu. Tortą papuoškite grietinėlės rožytėmis, citrinos skiltelėmis arba vaisiais, laikytais cukruje.

Pastaba. Jei neturite grietinėlės standiklio miltelių, grietinėlę plakite ir tortą puoškite prieš pat patiekdami į stalą, kad puošmenos nesukristų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!