Tortas "Auksinė karūna"

Ingridientai:
100 g miltų,
9 kiaušiniai,
250 g graikinių riešutų,
250 g miltinio cukraus,
3 šaukštai tirpios kavos,
300 g sviesto,
indelis kondensuoto pieno,
pusantros stiklinės miltinio cukraus, šaukštas tirpios kavos,
aukso spalvos dražė papuošti.

Gaminimas
1. Torto kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi, pateptu sviestu. Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu. Suberiame į jį miltus ir išmaišome.
2. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį, o penkis baltymus - į kitą (likusius baltymus galima užšaldyti ir naudoti kitiems patiekalams gaminti). Į dubenį su tryniais suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa šviesi ir tiršta.
3. Į trynių masę šaukštu pamažu dedame miltų ir riešutų mišinį. Baltymus gerai išplakame. Trečdalį baltymų sudedame į trynių masę, išmaišome, paskui pamažu sudedame likusią dalį. Masę supilame į formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje valandą. Vėsiname 15 minučių. Paskui išverčiame į plokščią lėkštę.
4. Gaminame įdarą. Kavą ištirpiname trijuose šaukštuose verdančio vandens. Sviestą išsukame su virtu kondensuotu pienu. Pamažu supilame dalį (4 arbatinius šaukštelius) kavos, ištirpintos verdančiame vandenyje. Gerai išplakame.
5. Supjaustome tortą į tris papločius. įdarą padalijame per pusę. Juo ištepame pirmą ir antrą paplotį, o uždengiame trečiuoju.
6. Gaminame glajų: miltinį cukrų sumaišome su kava, ištirpinta 200 ml verdančio vandens.
7.Kavos glajų užpilame ant torto. Papuošiame riešutais ir aukso spalvos dražė. Glajus sustingsta maždaug per dvi valandas.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 50 min. Papildomas laikas: 2 val. Porcijoje: apie 740 kcal (12 porcijų)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!