Šventiniai suktinukai

Ingridientai:
1 kg kiaulienos nugarinės,
kiaulienos prieskonių,
2 kiaušiniai,
maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepimui.
Įdarui:
1 svogūnas,
1,5 stiklinės šaldytų voveraičių, 50 g sviesto, 2 šaukštai miltų, druskos, maltų juodųjų pipirų, 100 g grietinės.
2 l raugintų kopūstų.

Gaminimas
Kiaulienos nugarinę supjaustome 1,5 cm storio griežinėliais, išmušame mėsos plaktuku, įtriname kiaulienos prieskoniais ir paliekame 1 vai.
Įdarui pakepiname kubeliais supjaustytus svogūnus, voveraites, įmaišome miltus, grietinę, paskaniname druska ir pipirais.
Iš nugarinės formuodami suktinukus įdedame po 1,5 šaukšto įdaro. Suktinukus pavoliojame kiaušinių plakinyje, džiūvėsėliuose ir paliekame apdžiūūti. Tuomet kepame aliejuje.
Suktinukus įįdedęame įį puodąį61; su raugintais kopūūstais, įpilame 1 stiklinęū vandens ir trošškiname apie 30-40 min.
Patiekiame suktinukus perpjautus pusiau su kopūstais ir virtomis bulvėėmis.
(Kviečiu prie st)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!