Šventinė višta

Ingridientai:
didelė višta,
druskos, pipirų,
rozmarino arba kmynų.

Padažui:
300g. raudonojo vyno,
200g. vištienos sultinio,
rozmarino.
Gaminimas
Vištą ištrinkite prieskoniais su druska. Į vidų įkiškite rozmarino šakelę, pabarstykite džiovintu rozmarinu arba kmynais. Vištą susiūkite, suriškite kojas. Kepkite orkaitėje 40-45 minutes.

Tuo metu paruoškite padažą. Vyną užvirinkite ir virkite 10-15 minučių, kol pusė jo išgaruos. Supilkite sultinį ir, sumažinus ugnį, virkite 30-40 min., kol sutirštės. Pagardinkite prieskoniais. Kaip garnyras tiks bulvių košė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!