Švelnus varškės pyragas su rasa (Ramunės)
Ingridientai:Tešla:
60 g sviesto, 80 g cukraus,
120 g miltų, žiupsnelis druskos,
Varškės sluoksnis, 600 g varškės,
3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus,
1 pakelis vanilinio pudingo (40 g),
100 ml aliejaus, 2 stiklinės pieno,
vanilinio cukraus.
Baltymų sluoksnis
3 baltymai, 1/2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas krakmolo.
Gaminimas
Paruošti maždaug 25 Ñ… 25 cm formą. Būtinai iškloti popieriumi arba folija. Persijoti miltus sumaišyti su cukrumi. Šaltą sviestą sutarkuoti į miltus ir pirštais sutrupinti. Trupinius išberti į formą, prispausti. Lengvai apkepti maždaug 15 minučių – kol pagels.
Varškės sluoksniui tiesiog suplakti visus komponentus. Masė bus labai skysta, taip turi būti. Varškės masę išpilti ant apkepto sluoksnio ir kepti 30 min 180 °C. Tuo metu išplakti baltymus ir išdėlioti ant varškės sluoksnio. Kepti dar 15 min. toje pačioje temperatūroje. Išjungti orkaitę ir palikti joje pyragą dar 8-10 minučių. Išimti iš orkaitės. Kol pyragas aušta, ant jo paviršiaus pasirodys auksiniai karameliniai lašeliai – rasa. Supjaustyti gabaliukais ir išimti iš formos
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!