Sūris su kmynais
Ingridientai:8—10l. rūgusio pieno,
1 šaukštelis kmynų,
1/2 šaukštelio druskos.
Gaminimas
Rūgęs pienas supilamas į puodą, suberiami nuplikyti kmynai, pamaišoma ir šildoma ant silpnos ugnies (iki 35—40°C temperatūros). Varškė esti sultingesnė, skanesnė, kai pienas šildomas ilgiau žemesnėje temperatūroje. Kai pieną sutraukia, varškė supilama į drobinį sūrmaišį, pakabinama, kad nutekėtų išrūgos, paskui dedama į spaustuvus. Išimtas iš sūrmaišio sūris dedamas ant lentelės ir apibarstomas druska.
Sūris su kmynais valgomas šviežias arba padžiovintas.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!