Sraigės


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.4 porcijoms paruošti reikia:
2.400 gramų miltų;
3.1 kiaušinio;
4.20 gramų šviežių arba džiovintų mielių;
5.1/4 litro pieno;
6.80 gramų sviesto arba margarino;
7.60 gramų cukraus;
8.100-150 gramų razinų;
9.250 gramų liesos varškės;
pieno aptepimui.
Gaminimas:
Sviestą, kartu su pienu ir šaukštu cukraus, pašildyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į kitą dubenį, sudėti šviežias mieles, įmušti kiaušinį, įdėti varškę, miltus (jei rinkotės sausas mieles, jas sumaišykiti su miltais) ir likusi cukrų, įpilti pieno ir gerai išminkyti.
Tešlą pastatyti kilti, o jai iškilus dar karta išminkyti.
Atgnybti kiaušinio dydžio gabalėlius, juos iškočioti ir suploti.
Ant padarytų “kilimėlių” uždėti razinų ir susukti į “sraigę”, paplokštinti ir uždėti ant riebalais išteptos skardos.
Kepti 190°C teperatūroje, prieš išimant, aptepti pienu ir truputėlį palaukti, kol nudžius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!