Spagečiai su raudonėliu ir ančiuviais

Ingridientai:
4 porcijoms:
90ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
3 suspaustos, bet nesusmulkintos česnako skiltelės,
8 aliejuje konservuotos ančiuvių filė, nusausinti,
2 valgomieji šaukštai kapario, išimti iš sūrimo, nuplauti, nusausinti ir supjaustyti,
1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio,
Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai,
500g spagečių,
60g šviežiai tarkuoto avies pieno sūrio arba parmezano.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 3 minutes, kol gražiai pagels. Česnako skilteles išimkite. Į keptuvę sudėkite ančiuvius ir pakepinkite juos 5 minutes, šakute trindami juos keptuvėje, kol jie išsileis aliejuje. Sudėkite kaparį ir raudonėlį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies.

Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Gerai nukoškite ir pasilikite 3 valgomuosius šaukštus spagečių nuoviro. Spagečius sudėkite į keptuvę ir supilkite 3 šaukštus nuoviro. Maišykite ant karštos ugnies 1 minutę. Sudėkite į serviravimui skirtą iudą. Apibarstykite sūriu ir gerai išmaišykite, patiekalas patiekiamas karštas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!