Šokoladinis velykų tortas
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
3 kiaušiniai
200 ml smulkiojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
200 g juodo šokolado
300 ml kvietinių miltų
Šokolado masei paruošti reikės
200 ml plaktos grietinėlės
1/2 g šafranų
400 g balto šokolado
Gaminimas:
Formelės su nuimamu kraštu dugną išklokite kepimo popieriumi. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 200°C temperatūrą.
Atskirai ištirpdykite maistinius riebalus ir šokoladą. Leiskite atvėsti.
Gerai išplakite kiaušinius ir smulkųjį cukrų. Suberkite miltus ir vanilinį cukrų, po to supilkite atvėsusį ištirpdytą šokoladą ir maistinius riebalus. Iškrėskite gautą masę į kepimo formelę ir maždaug 15 min. kepkite ant žemiausios orkaitės lentynėlės. Tortas turi būti sustingęs. Leiskite atvėsti.
Sudėkite šafranus ir virkite kartu su grietinėle. Susmulkinkite šokoladą ir ištirpdykite jį grietinėlėje. Gautą masę supilkite ant torto. Palikite sustingti šaldytuve.
Prieš patiekdami atsargiai nuimkite tortą nuo kepimo formelės ir padėkite ant padėklo. Papuoškite velykiniais saldumynais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!