Šokoladinis vanilinis kremas
Ingridientai:PORCIJOS 6-8:
90 g sviesto,
100 g paprastų kvietinių miltų,
500 ml pieno,
4 kiaušiniai,
2 kiaušinių tryniai,
100 g cukraus,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
30 g nesaldintų kakavos miltelių.
Padažas:
400 ml pieno,
90 g kokoso miltelių,
1 didelių kiaušinių trynys,
2 šaukštai cukraus,
1 1/4 šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštas kvietinių miltų.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 23 x 12 cm skardą. Apvyniokite skardos šonus vandeniui atsparia aliuminine folija.
Didelėje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, įpilkite pieno, nuolat pamaišydami. Virinkite ant lengvos ugnies, kol masė sutirštės, apie 5 minutes. Atvėsinkite.
Mažame dubenėlyje suplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų iki balkšvos tirštos masės. Įmaišykite į pieno mišinį. Padalykite mišinį į dvi dalis, sukrėskite į du atskirus dubenis. Į vieną dalį įmaišykite vanilės esenciją, į kitą - kakavos mitelių.
Pusę šokoladinio mišinio supilkite į skardą. Ant viršaus sukrėskite vanilinį mišinį, paskui - likusį šokoladinį. Įdėkite keptuvą į didesnį su šaltu vandeniu, ir kepkite, kol iškeps, 1 valandą. Visiškai atvėsinkite.
Padažas: Užvirinkite pieną ir kokoso miltelius ant mažos ugnies. Atvėsinkite. Perkoškite. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, cukrų, cinamono miltelius ir miltus. Palaipsniui įplakite pieną. Vėl perkelkite į keptuvę ir užvirinkite, nuolat pamaišydami iki tirštos masės. Atvėsinkite.
Perkelkite kremą į lėkštę. Patiekite su padažu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!