Šokoladinis tortas su braškėmis

Ingridientai:
175 g miltų,
25 g kakavos miltelių,
50 g miltinio cukraus,
125 g nesūdyto sviesto,
druskos.

Įdarui:
50 g baltojo šokolado,
250 g grietinėlės,
500 g braškių,
200 g maskarponės,
4 šaukštai braškių džemo.
Gaminimas
1. Virtuviniu kombainu sumaišome kakavą, cukrų, druską, kubeliais supjaustytą sviestą ir miltus. Maišome, kol masė tampa panaši į trupinius.
2. Kiaušinio trynį išmaišome su šaukštu šalto vandens ir įdedame į miltų mišinį. Virtuviniu kombainu sukame tol, kol tešla sulimpa į vieną gumulą.
3. Išimame ir rankomis padarome rutulį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame pastovėti šaltai 30 minučių.
4. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiojame tešlą. Įklojame į žemą, 20 cm skersmens kepimo formą, apipjaustome kraštus. Padedame pastovėti šaltai valandą.
5. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 15 minučių. Paskui išimame ir atvėsiname.
6. Baltąjį šokoladą ištirpiname dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu.
7. Kitame dubenyje išplakame maskarponę ir grietinėlę. Į masę įmaišome skystą šokoladą.
8. Ant torto papločio užtepame įdarą ir apdedame braškių puselėmis. Braškes ištepame pakaitintu džemu. Atšaldome.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 45 min. Papildomas laikas: 1 val. 30 min. Porcijoje: apie 330 kcal (8 porcijos)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!