Šokoladinis pyragas su varškės kremo glajumi

Ingridientai:
250 g paprastų kvietinių miltų,
50 g nesaldintų kakavos miltelių,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
180 g minkšto sviesto,
150 g cukraus,
2 kiaušinių atskirti baltymai ir tryniai,
1 1/4 šaukštelio druskos,
Nesaldintų kakavos miltelių, apibarstyti,
180 g pusiau saldaus (juodojo) kapoto šokolado,

Šokoladinio kremo glajus:
180 g pusiau saldaus (juodojo) kapoto šokolado,
90 g sviesto,
125 ml saldinto kondensuoto pieno.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens atidaromą formą.

Į didelį dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą ir cukrų iki grietinės tirštumo masės. Po vieną sudėkite kiaušinių trynius ir plakite iki vientisos masės. Sumažinę plakiklio greitį, palaipsniui įplakite sausus produktus.

Suplakite kiaušinių baltymus kartu su druska iki standžių putų. Medine mentele sudėkite juos į tešlą. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite, kol į papločio vidurį trumpam įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, apie 45 minučių. Atvėsinkite paplotį skardoje 5 minutes. Atlenkite formos šonus. Apverskite ant grotelių ir nuimkite formos dugną. Iki galo atvėsinkite. Apibarstykite kakavos milteliais.

Glajus: Ištirpinkite šokoladą, sviestą ir kondensuotą pieną prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Apipilkite glajumi kepinio viršų ir šonus. Kepinio šonus apibarstykite šokolado tarkėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!