Šokoladinės bandelės su riešutais

Ingridientai:
200 g paprastų kvietinių miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
50 g smulkiai kapotų migdolų,
150 g stambiai sukapotų lazdynų riešutų,
350 g sutrupinto pusiau saldaus šokolado (juodojo),
2 dideli kiaušiniai, lengvai suplakti,
300 ml pieno, 150 g cukraus,
90 ml saulėgrąžų aliejaus.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Ištepkite riebalais 12 bandelių formelių. Suberkite miltus ir kepimo miltelius į dubenį. Sudėkite migdolus ir lazdynų riešutus. Ištirpinkite du trečdalius šokolado prikaistuvyje dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens.

Dideliame dubenyje suplakite šokoladą, kiaušinius, pieną, cukrų ir aliejų. Įmaišykite sausus ingredientus, gerai sumaišykite. Sukrėskite mišinį į paruoštas formeles. Kepkite, kol gražiai pakils, 15-20 min. Šiek tiek atvėsinkite ir išverskite ant vielinių grotelių. Visiškai atvėsinkite.

Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens. Apliekite bandeles šokoladu ir leiskite užtepui sutingti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!