Šokoladinė karamelė

Ingridientai:
4-5 porcijos:
300 g cukraus,
100 g rudojo cukraus,
90 g karčiai saldaus (juodojo) sukapoto šokolado,
2 šaukštai gliukozės sirupo,
125 ml tirštos grietinėlės,
60 ml pieno, 60 g sviesto.
Gaminimas
Ištepkite sviestu 20 cm skersmens kvadratinės formos skardą. Suberkite cukrų, rudąjį cukrų, supilkite gliukozės sirupą, grietinėlę ir pieną į didelę keptuvę storu dugnu ir užkaiskite ant mažos ugnies. Maišykite, kol cukrus ištirps, tik neužvirinkite. Kai cukrus visiškai ištirps, mišinį užvirinkite ir kaitinkite ant mažos ugnies 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Tuo metu mišinio nemaišykite. Atvėsinkite, 20 minučių. Pamaišykite mediniu šaukštu iki labai tirštos masės, apie 10 minučių. Supilkite mišinį į paruoštą keptuvą. Uždenkite kepimo popieriumi ir atvėsinkite, kol sustings, apie 3 valandas. Išverskite ant pjaustymo lentelės. Supjaustykite mažais kvadratėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!