Smulkios žuvies žuvienė su citrina

Ingridientai:
1kg smulkios žuvies (pūgžlių, ešerių),
3 laurų lapai, 3 svogūnai,
kvapniųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių,
1 gvazdikėlis, druskos,
150g. grietinės,
50g. sviesto,
3 šaukštai miltų,
1 citrina,
petražolių lapelių.
Gaminimas
Ant puodo dugno sudedame laurų lapus, nuluptus stambiais griežinėliais supjaustytus svogūnus, pipirus, gvazdikėlį. Po to sudedame neskustas išdarinėtas smulkias žuveles, pasūdome, užpilame karštu vandeniu ir verdame 1 val. ant silpnos ugnies. Putas nugraibome. Išvirusias žuvis atsargiai išimame, sultinį perkošiame, paskaniname svieste pakepintais miltais, grietine. Tiekdami į stalą, į lėkštę su sriuba įdedame petražolių lapelių, citrinų griežinėlių. Tiekiame su pakepinta balta duona, virta žuvimi ir kt.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!