Sluoksniuotos tešlos pyragas su migdolais ir vanilinio pudingo įdaru

Ingridientai:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos.
100 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g plokštelėmis pjaustytų migdolų;
4 valg. š. pieno.

Įdarui:

1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
500 ml pieno;
3 valg. š. cukraus;
Žiupsnelis druskos;
250 ml grietinėlės.
Gaminimas
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą arba margariną išlydyti, suberti cukrų, vanilinį cukrų bei migdolų plokšteles ir pakaitinti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pamaišyti, kol cukrus virs karamele. Supilti pieną. Masę užtepti ant sluoksniuotos tešlos ir kepti orkaitėje 25 min.

Įdarui iš vanilinio pudingo miltelių, cukraus, druskos ir pieno išvirti pudingą. Jį pastatyti šaltai. Įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę. Iškepusią tešlą ataušinti ir perpjauti į du sluoksnius. Apatinę dalį aptepti įdaru, uždėti viršutinę dalį ir truputį paspausti. Patiekti šviežią.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!