Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su uogomis

Ingridientai:
450g. sluoksniuotos tešlos,

Saldžiam įdarui:
125g. varškės,
stiklinė vyšnių uogienės be kauliukų,
šaukštas cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus.

Sūriam įdarui:
125g. fetos sūrio,
30 alyvuogių.
Gaminimas
Vyšnias ir alyvuoges nuvarvinti. Fetos sūrį supjaustyti kubeliais, varškę gerai ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Iš tešlos iškočioti maždaug 1 cm storio lakštą ir supjaustyti 5x5 cm. kvadratėliais. Juos sudėti į keksiukų formeles kampais į viršų. Ant tešlos formelėse dėti po šaukštelį varškės ir vyšnių arba po porą kubelių sūrio ir alyvuogę.

Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min., kol tešla išsipūs ir parus. Krepšelius truputį ataušinti ir išimti iš formelių.

Krepšelius su sūriu patiekti šiltus, su varške - šaltus arba šiltus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!