Slovakiški riešutiniai piršteliai

Ingridientai:
300g. miltų,
10 g. mielių,
8 šaukštai pieno,
žiupsnelis druskos,
90g. cukraus,
40g. margarino,
kiaušinis,
125g. lazdyno riešutų (be odelių),
1/2 pakelio vanilinio cukraus.
Gaminimas
Iš miltų, pieno, kiaušinio, mielių, margarino, druskos bei cukraus užminkykite tešlą ir palikite, kad pakiltų. Iškočiokite ploną lakštą ir, išpjaustę trikampėlius, aptepkite lydytu margarinu.

Riešutus susmulkinkite ir apskrudinkite sausoje keptuvėje. Paskui ištrinkite su vaniliniu cukrumi ir šlakeliu vandens, kad gautųsi lipni masė. Ja storai aptepkite tešlos trikampėlius ir susukite ritinėlius.

Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20-30 minučių. Šiltus sausainiukus aptepkite iš cukraus, vandens ir kelių šaukštų citrinų sulčių paruošta glazūra. Tiekite su arbata arba kava.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!