Škotiški trapučiai

Ingridientai:
225 g kvietinių miltų,
60 g ryžių miltų,
175 g minkšto sviesto,
60 g cukraus,
25 g miltinio cukraus,
šaukštelis vanilės esencijos,
druskos.
Gaminimas
1. Sumaišome ir persijojame kvietinius ir ryžių miltus, žiupsnelį druskos.
2. Sviestą plakame plaktuvu maždaug minutę. Paskui suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa puri. Toliau plakdami supilame vanilės esenciją.
3. Mediniu šaukštu sumaišome miltus ir sviesto masę. Išverčiame ant miltais pabarstytos lentelės.
4. Padalijame tešlą į dvi lygias dalis. Iš kiekvieno gabalėlio padarome paplotį.
5. Dvi neaukštas tortų formas patepame riebalais. Įklojame į jas tešlą, apibarstome miltiniu cukrumi ir keliose vietose subadome šakute.
6. Kiekvieną paplotėlį aštriu peiliu supjaustome į 8 dalis.
7. Kepame 120° C karštumo orkaitėje valandą. Paliekame formoje atvėsti 5 minutes.
8. Iškeptus paplotėlius išimame ir padedame ant lentelės. Aštriu peiliu atskiriame sausainėlius ir sudedame ant grotelių visiškai atvėsti. Laikome sandariai uždarytuose indeliuose.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 25 min. Sausainyje: apie 160 kcal (16 sausainių)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!