Šerbetas su gervuogėmis ir avietėmis
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.stiklines šviežių ar 2.sušaldytų gervuogių bei 3.2 stiklines aviečių,
4.1 ½ stiklinės cukraus, citrinų sulčių.
6 stiklines šviežių ar sušaldytų gervuogių bei 2 stiklines aviečių suberkite į didelį prikaistuvį ir užpilkite stikline vandens. Užvirinkite, sumažinkite viryklės karštį ir palengva pavirkite 2 minutes. Perkoškite per smuklų sietelį. Mišinį vėl suberkite į prikaistuvį, įpilkite puodelį vandens. Suberkite 1 ½ stiklinės cukraus, šliūkštelėkite šaukštą citrinų sulčių ir maišykite ant šiltos viryklės, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį – tegu ataušta. Mišinį supilkite į šaldiklio padėkliukus ir šaldykite, kol šerbetas pasidarys akytas. Masę išdėkite į dubenį. Iki standumo išplakite 2 kiaušinių baltymus. Metaliniu šaukštu kiaušinių baltymus įmaišykite į uogas. Masę dar kartą išdėliokite į šaldiklio padėkliukus ir retkarčiais pamaišydami (turite įsitinkinti, kad kiaušinių baltymai vienodai pasiskirstys po uogų masę) šaldykite. Masę sudėkite į indelius ir duokite į stalą.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!