Šaltalankio putėsiai

Ingridientai:
0,5 stiklinės šaltalankio uogų,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės vandens,
1 šaukštas želatinos,
100 g plaktos 35 proc. riebumo grietinėlės,
100 g įvairių uogų,
20 g šokolado.
Gaminimas
Šaltalankio uogos sutrinamos, išspaudžiamos sultys. Į jas supilamas virintas vanduo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, suberiamas cukrus, išmaišoma ir atvėsinama iki 20-30 laipsnių.

Plakama mikseriu, kol susidarys standžios putos. Putėsiai sudedami į taures, paviršius puošiamas uogomis. Atšaldoma. Patiekiant dedamas kauburėlis plaktos grietinėlės, pabarstoma tarkuotu šokoladu, papuošiama figūriniais vafliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!