Salotos su obuoliais, lašinukais ir sezamu

Ingridientai:
4 porcijoms:

90 g smulkiai supjaustytų lašinukų;
30 g sezamo sėklų;
0,25-0,5 arbatinio š. Kmynų;
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
2 valg. š. balzaminio acto;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
500 g stambiai suplėšytų salotų lapų;
1 nuluptas ir plonomis riekelėmis supjaustytas obuolys;
90 g nedideliais gabalėliais supjaustyto parmezano sūrio.
Gaminimas
Nedidelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite lašinukus, kol gražiai apskurs (apie 5 min.). Nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti. Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite kmynus ir sezamo sėklas, kol jos gražiai pagels ir taps tarsi skaidrios (apie 3 min.). Nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti.

Nedideliame dubenėlyje šakute sumaišykite aliejų ir actą, pagardinkite druska bei pipirais. Visas salotas sudėkite į didelį dubenį, ant viršaus dėkite obuolius, lašinukus, pakepintas sėklas ir sumaišykite. Apšlakstykite salotas gautu padažu, pabarstykite sūriu ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!