Ryžių sriuba su mėsos kukulaičiais

Ingridientai:
0,5kg jautienos su kaulais,
250 g veršienos,
100 g ryžių,
2 riekelės pyrago,
2 šaukštai pieno,
1 kiaušinis,
20 g sviesto,
1 morka,
1 svogūnas,
druskos,
pipirų,
lauro lapelių,
2l. vandens.
Gaminimas
Iš jautienos su kaulais, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Veršiena sumalama, sudedamas piene mirkytas pyragas, prieskoniai, kiaušinis, masė gerai išmaišoma ir formuojami kukulaičiai. Į perkoštą sultinį sudedami kukulaičiai, atskirai su sviestu išvirti ryžiai ir pavirinama 15—20 min, kol išvirs kukulaičiai. Sriuba, supilstoma į lėkštes, įdedama smulkiai supjaustytų sriuboje virtų morkelių ir pabarstomą krapais ar petražolėmis. Sriuboje virta jautiena suvartojama antrajam patiekalui.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!