Ryžių ir kiaulienos salotos

Ingridientai:
250 g ryžių,
200 g sūdytos mėsos arba šaltai rūkytos kiaulienos,
1 agurkas,
1 žalioji saldžioji paprika,
2 pomidorai, 200 g juodųjų alyvuogių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas vyno acto,
žiupsnelis maltų aitriųjų pipirų,
2 skiltelės česnako,
petražolių arba koriandro,
druskos.
Gaminimas
Į verdantį vandenį suberti ryžius ir virti 25 minutes. Rūkytą mėsą supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti aliejuje. Nulupti agurką, perpjauti išilgai pusiau ir išimti sėklas. Minkštimą supjaustyti plonomis juostelėmis. Nuplauti pomidorus ir supjaustyti į aštuonias dalis.

Paruošti padažą: išmaišyti actą, alyvuogių aliejų, druską, aitriuosius pipirus. Sutrinti česnaką ir sudėti į padažą. Dideliame dubenyje išmaišyti atšalusius ryžius ir padažą, palikti 10 minučių. Vėliau įdėti mėsą, žaliąją papriką (supjaustytą trumpomis juostelėmis), pomidorus, agurkus. Salotas apibarstyti petražolėmis ir apdėti alyvuogėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!