Ryžių apkepas su kokosu

Ingridientai:
Stiklinė ryžių,
po 0,5 stiklinės kokoso drožlių ir razinų be kauliukų,
3 stiklinės verdančio vandens,
šaukštelis cinamono,
2 šaukšteliai medaus.
Gaminimas
Nuplautus ryžius ir kokoso drožles supilti į verdantį vandenį ir 5-7 min. virti. Suberti nuplautas razinas, išmaišyti ir uždengti. Atsiradus garams, išjungti ugnį, šiltai apvynioti ir pastatyti 20-30 min. brinkti. Paskaninti cinamonu, sudėti į aliejumi arba sviestu pateptą metalinę torto formą, gerai suslėgti. Iš formos apkepą išimti beveik atvėsusį ir pjaustyti gabaliukais. Galima pasaldinti medumi, praskiestu vandeniu, pabarstyti kepintomis sezamo sėklomis arba graikinio riešuto trupinėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!