Rusiška rūgštynių sriuba
Ingridientai:800 g jautienos,
500 g rūkyto kumpio,
300 g špinatų,
150 g rūgštynių,
kuokštelis pipirnių,
2 vidutinio dydžio arba 4 mažos salotos,
50 g sviesto,
6 kiaušiniai,
100 g grietinėlės,
25 g miltų,
druskos,
pipirų,
3-3,5 l šalto vandens.
Gaminimas
Jautienos gabalą ir kumpį sudėkite į didelį puodą, įpilkite vandens. Truputį pasūdykite, įberkite pipirų, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite 2,5 valandos ant silpnos ugnies. Per tą laiką kitame puode užvirinkite 2-3 l vandens, apvirkite jame nuluptas ir švariai nuplautas daržoves.
Išgriebkite iš vandens, stambiai supjaustykite. Tame pačiame puode ištirpdykite sviestą, apkepkite supjaustytas daržoves, pabarstykite miltais; maišydami sukrėskite viską į sultinį, virkite dar 10-15 minučių.
Į sriubos dubenį supilkite grietinėlę ir sriubą, sumaišykite. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kiaušinį, išvirtą be lukštų. Sriubą tiekite kartu su gabaliukais supjaustyta virta mėsa. Pastaba. Vietoj kiaušinio “su marškinėliais†(išvirto be lukštų) į kiekvieną lėkštę galima įdėti po kietai virtą nuluptą kiaušinį.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!