Rusiška rūgštynių sriuba

Ingridientai:
800 g jautienos,
500 g rūkyto kumpio,
300 g špinatų,
150 g rūgštynių,
kuokštelis pipirnių,
2 vidutinio dydžio arba 4 mažos salotos,
50 g sviesto,
6 kiaušiniai,
100 g grietinėlės,
25 g miltų,
druskos,
pipirų,
3-3,5 l šalto vandens.
Gaminimas
Jautienos gabalą ir kumpį sudėkite į didelį puodą, įpilkite vandens. Truputį pasūdykite, įberkite pipirų, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite 2,5 valandos ant silpnos ugnies. Per tą laiką kitame puode užvirinkite 2-3 l vandens, apvirkite jame nuluptas ir švariai nuplautas daržoves.

Išgriebkite iš vandens, stambiai supjaustykite. Tame pačiame puode ištirpdykite sviestą, apkepkite supjaustytas daržoves, pabarstykite miltais; maišydami sukrėskite viską į sultinį, virkite dar 10-15 minučių.

Į sriubos dubenį supilkite grietinėlę ir sriubą, sumaišykite. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kiaušinį, išvirtą be lukštų. Sriubą tiekite kartu su gabaliukais supjaustyta virta mėsa. Pastaba. Vietoj kiaušinio “su marškinėliais” (išvirto be lukštų) į kiekvieną lėkštę galima įdėti po kietai virtą nuluptą kiaušinį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!