"Rojaus" pyragas
Ingridientai:6 kiaušiniai,
250g. cukraus,
250g. sviesto,
250g. miltų,
1 vanilės lazdelė arba pakelis vanilinio cukraus,
1 apelsinas,
50g. kapotų migdolų,
keletas kriaušių,
šokolado drožlių,
sviesto skardai ištepti,
miltų bei cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas
Baltymus atskirkite nuo trynių. Du baltymus išplakite iki standumo. Kitus galite užšaldyti šaldymo kameroje ir prireikus iš jų gaminti kitokius desertus.
Visus trynius sukite su cukrumi, kol masė taps puri. Apelsiną nuplaukite ir nutarkuokite geltonąjį žievės sluoksnį. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
Vanilės lazdelę perpjaukite išilgai pusiau ir išgramdykite šerdį. Vanilės drožles arba vanilinį cukrų bei tarkuotą apelsino žievelę suberkite į dubenį su sviestu. Dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir maišykite, kol sviestas suminkštės. Tada išsukite.
Maišydami trynių masę, pirmiausia po šaukštą berkite miltus, tada dalimis sudėkite sviestą. Galiausiai įmaišykite baltymų putas.
Kepimo skardą ištepkite sviestiniu popieriumi. Jį ištepkite lydytu sviestu ir pirmiausia pabarstykite miltais bei cukraus pudra, po to migdolais, prieš tai juos paskrudinę keptuvėje be riebalų.
Tešlą skardoje paskleiskite ne storesniu nei 3 cm sluoksniu. Ant viršaus išdėliokite pjaustytas kriaušes (kad būtų minkštesnės, galima trumpai pavirti vandenyje.
Elektrinę orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių temperatūros (dujinėje - I padala) ir įdėję pyragą, iškart temperatūrą sumažinkite iki 100 laipsnių (dujinėje 1/4 padalos) Kepkite 1 val. Pyragas turi lėtai kepti nekarštoje orkaitėje. Likus 10min. iki kepimo pabaigos apibarstykite pyragą šokolado drožlėmis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!