Rizotas su šafranu ir kalmarais

Ingridientai:
4 porcijoms:

125 ml (½ stiklinės) pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
2 smulkiai supjaustyti laiškiniai svogūnėliai;
500 g nuvalytų ir griežinėliais supjaustytų nedidelių kalmarų;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
6-8 šafrano piestelės;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska ir ką tik sumalti baltieji pipirai;
1 šiek tiek sutraiškyta česnako skiltelė.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite 1 laiškinį svogūnėlį, kol suminkštės (apie 3 min.). Sudėkite kalmarus, uždengę keptuvę dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies apie 30 min., kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, kalmarus išimkite, o skystį, kuriame kepė, supilkite į atskirą indą.

Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite likusį laiškinį svogūnėlį, kol suminkštės (apie 3 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitindami išgarinkite (2-3 min.). Sudėkite šafraną. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Nuimkite nuo ugnies ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Pagardinkite druska bei pipirais.

Ant vidutinės ugnies nedidelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Pakepinkite česnaką, kol įgaus pilkai auksinį atspalvį (2 min.). Supilkite skystį, kuriame kepė kalmarai, pagardinkite druska bei pipirais. Kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pašalinkite česnaką.

Šaukštu sudėkite rizotą į indą, ant viršaus sudėkite kalmarus ir apipilkite padažu. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!