Rizotas su moliūgu ir grybais

Ingridientai:
4 porcijoms:

400 g supjaustyto mažais kubeliais šviežio moliūgo;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
2 rozmarinų šakelės;
1 šiek tiek sutraiškyta česnako skiltelė;
90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
Supjaustyta plonomis juostelėmis 1 apelsino žievelė;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
250 g griežinėliais supjaustytų pievagrybių arba kitokių grybų;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
350 g rizoto ryžių.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje užvirinkite sultinį. Sudėkite moliūgo kubelius, 1 rozmarino šakelę ir česnako skiltelę. Virinkite, kol moliūgas suminkštės (10-15 min.). Pašalinkite česnaką bei rozmarino šakelę. Kiaurasamčiu išgriebkite moliūgo gabalėlius į dubenį. Sultinį pastatykite šiltai, kad neatvėstų.

Ant vidutinės ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus su likusia rozmarino šakele ir apelsino žievele. 2 minutes pakepinkite ir nukelkite nuo ugnies. Pašalinkite rozmarino šakelę ir pastatykite į šalį.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite grybus ir pakepinkite 1-2 min. Suberkite ryžius ir pakepinkite dar 2 min. Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Įmaišykite moliūgą ir pagardinkite druska bei pipirais. Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite apelsinų žievelės bei aliejaus masę. Uždenkite ir palikite 1 min. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!