Riešutų pyragas
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Tešlai:
300 gr. miltų,
150 gr. sviesto,
1 kiaušinis,
125 gr. cukraus,
1 žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 gr. žemės riešutų,
20 gr. sviesto,
200 gr. cukraus,
250 ml. grietinėlės.
1.Miltus, sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos.
2.Įdarui riešutus SUKAPOTI. Puode ištirpdyti sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus visiškai ištirps ir taps karamelinės spalvos. Tuomet supilti grietinėlę ir užvirinti (jei pilant grietinėlę cukrus sušoksta i gabalėlius, tai reikia pakaitinti kol jie ištirps). Supilti riešutus ir vėl užvirinti.
3.Du trečdalius tešlos iškočioti ir įkloti į paruoštą 24 cm. formą, padarant pyragui kraštus. Tešlą subadyti šakute.
4.Supilti įdarą. Iškočioti likusią tešlos dalį ir uždengti pyragą. Gerai užspausti kraštus, kad neišbėgtų įdaras.
5.Kepti apie 45 min. 180 laipsnių orkaitėje.
6.Supjaustyti tik atvėusį!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!