Riešutų biskvito vyniotinis
Ingridientai:Tešlai:
6 kiaušiniai;
75 g cukraus;
50 g maltų lazdyno arba graikinių riešutų;
50 g miltų.
Įdarui:
250 ml grietinėlės;
1 pak. vanilinio cukraus;
50 g maltų lazdyno arba graikinių riešutų;
100 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
Keletas nesmulkintų lazdyno arba graikinių riešutų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 210°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su cukrumi iki purios masės. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. Ant viršaus užsijoti miltus ir maltus riešutus. Viską atsargiai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo 1 cm storio sluoksniu tepti tešlą. Kepti apie 15 min. Iškeptą biskvitą dėti ant virtuvinio rankšluosčio, susukti ir ataušinti.
Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standžios konsistencijos, įmaišyti maltus riešutus. Masę tepti ant biskvito ir susukti vyniotinį. Aptepti šokoladiniu glajumi ir puošti nesmulkintais riešutais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!